Fox Knives tarafından tasarlanan Due Cigni serisi ''Professional'', mutfakta her biri başka işte kullanılan bıçaklara akılcı bir yaklaşım getirmektedir. Serideki ürünler ister amatör ister profesyonel olsun her aşçı için çok yönlü temel aletleri içermektedir. Avrupa’da üretilen bıçaklar, ahşap saplı istisnalar haricinde, sarı veya siyah kaydırmaz naylon (Nylon®) saplara ve azot (Nitrojen) alaşımlı çeliklere sahiptir.
Ergonomik, kaymaz Nylon® sapla donatılan gizli kuyruklu ürünler, rahat ve güvenli bir tutuş sunarak kullanım sırasında optimum kontrol sağlamaktadır.
Fox’un ‘‘4916 nitro-B stainless steel’’ dediği ve bıçaklar üzerine X50CrMoVN15 olarak markaladığı nitrojen alaşımlı çeliğe, ısıl işlem sonrasında, 55-57 HRC sertlik kazandırılmıştır ve namlular parlatılmıştır. Alman paslanmaz çeliği 4916, Buderus firmasının ilgilendiği ve nitro-B’yi ortaya koyduğu çeliktir. Azot (nitrojen), alaşımdaki karbona benzer biçimde davranmaktadır. Bu amaçla karbon yerine ikame edilebilecek (Genelde destekleyici olarak kullanılır, tamamen karbon yerini alan nadir örnekler de bulunmaktadır.) azot, karbürler yerine nitrürler oluşturmaktadır. Azotun krom nitrür oluşturmaya, karbonun krom karbür oluşturmasına göre, daha az eğilimli olması nedeniyle; varlığı korozyon direncini artırarak alaşımda daha fazla serbest krom bırakır. Böylece azot, nitrürlerin oluşumunda daha az reaktif olduğundan, karbür boyutunu ve hacmini artırmadan sertlik sağlamak için kullanılabilmektedir.
Bu serideki bıçaklar, kullanılan malzemeler sayesinde, bulaşık makinesine bile sokabileceğiniz ender mutfak bıçaklarındandır.
Serideki tüm bıçaklar; Amerika Birleşik Devletleri’nde, 1944 yılında, bilimsel araştırma amaçlı kuruluşunun ardından günümüze dek büyüyerek ‘‘halk ve çevre sağlığı standartlarını belirleyen uluslararası bir kurum’’ hâline gelen NSF (National Sanitation Foundation) sertifikasına sahiptir. NSF sertifikası, bıçakların gıdayla temas konusunda en katı standartlara uygun olmasının garantisidir. Bu, şeflerin sağlık veya hijyenden ödün vermeden mükemmel sonuçlar elde etmek için bu mutfak eşyalarına duyabilecekleri güveni doğrulamaktadır.
İzlediğiniz versiyon olan Due Cigni ''Professional'' 22 cm Nitro-B Sarı Kasap Bıçağı (2C 410/22 NG), orta boydaki kullanışlı bir üründür.
Kasap bıçağı, et işlemede geleneğin ve ustalığın simgesidir. Bu sağlam ve güçlü alet hem hassasiyet hem de güç gerektiren kasaplık dünyasında sadık bir yol arkadaşıdır.
Bıçak heybetli, kalın ve ağırdır; et, kemik ve kıkırdak gibi sert kesimlerin üstesinden gelmek için tasarlanmıştır.
Bu araç bir kasap dükkânında çok çeşitli görevler için kullanılır: Büyük et parçalarını farklı kesimler için gövdeden ayırmak ve bu kesimleri gerçekleştirmek, kemikleri kesmek, fazla deriyi ve yağı çıkarmak için kullanılır. Et hazırlamanın beceri ve maharet gerektiren bir sanat olduğu bir ortamda çok yönlülük önemlidir.
Kasap bıçağı sadece çalışan bir alet değil, aynı zamanda yiyeceğe dönüşen hayvana duyulan saygının da sembolüdür. Etin en yüksek kaliteyi ve gıda güvenliğini sağlayacak şekilde özenle ve saygıyla hazırlanması, kaliteli kasap bıçağının ustalıkla kullanılmasıyla sağlanır.
Ebat:
Toplam Uzunluk: 36 cm
Namlu Boyu: 22 cm
Et Kalınlığı: 3 mm
Ağırlık: 197,5 g