Sepet ( 0 )

Alışveriş sepetinizde hiçbir şey yok.

Image
Due Cigni ''Professional'' 20 cm Nitro-B Chef Knife With Scallops
Thumbnail Due Cigni ''Professional'' 20 cm Nitro-B Chef Knife With Scallops
Due Cigni

Due Cigni ''Professional'' 20 cm Nitro-B Chef Knife With Scallops

Ürün Kodu:2C 415/20 AN

₺ 1,855.00
KDV Dahil | 1.500₺ ÜZERİ ÜCRETSİZ TESLİMAT
Image
Image
ÜRÜN AÇIKLAMASI

Fox Knives tarafından tasarlanan Due Cigni serisi ''Professional'', mutfakta her biri başka işte kullanılan bıçaklara akılcı bir yaklaşım getirmektedir. Serideki ürünler ister amatör ister profesyonel olsun her aşçı için çok yönlü temel aletleri içermektedir. Avrupa’da üretilen bıçaklar, ahşap saplı istisnalar haricinde, sarı veya siyah kaydırmaz naylon (Nylon®) saplara ve azot (Nitrojen) alaşımlı çeliklere sahiptir.

Ergonomik, kaymaz Nylon® sapla donatılan gizli kuyruklu ürünler, rahat ve güvenli bir tutuş sunarak kullanım sırasında optimum kontrol sağlamaktadır.

Fox’un ‘‘4916 nitro-B stainless steel’’ dediği ve bıçaklar üzerine zaman zaman X50CrMoVN15 olarak markaladığı nitrojen alaşımlı çeliğe, ısıl işlem sonrasında, 55-57 HRC sertlik kazandırılmıştır ve namlular parlatılmıştır. Alman paslanmaz çeliği 4916, Buderus firmasının ilgilendiği ve nitro-B’yi ortaya koyduğu çeliktir. Azot (nitrojen), alaşımdaki karbona benzer biçimde davranmaktadır. Bu amaçla karbon yerine ikame edilebilecek (Genelde destekleyici olarak kullanılır, tamamen karbon yerini alan nadir örnekler de bulunmaktadır.) azot, karbürler yerine nitrürler oluşturmaktadır. Azotun krom nitrür oluşturmaya, karbonun krom karbür oluşturmasına göre, daha az eğilimli olması nedeniyle; varlığı korozyon direncini artırarak alaşımda daha fazla serbest krom bırakır. Böylece azot, nitrürlerin oluşumunda daha az reaktif olduğundan, karbür boyutunu ve hacmini artırmadan sertlik sağlamak için kullanılabilmektedir. 

Bu serideki bıçaklar, kullanılan malzemeler sayesinde, bulaşık makinesine bile sokabileceğiniz ender mutfak bıçaklarındandır.

Serideki tüm bıçaklar; Amerika Birleşik Devletleri’nde, 1944 yılında, bilimsel araştırma amaçlı kuruluşunun ardından günümüze dek büyüyerek ‘‘halk ve çevre sağlığı standartlarını belirleyen uluslararası bir kurum’’ hâline gelen NSF (National Sanitation Foundation) sertifikasına sahiptir. NSF sertifikası, bıçakların gıdayla temas konusunda en katı standartlara uygun olmasının garantisidir. Bu, şeflerin sağlık veya hijyenden ödün vermeden mükemmel sonuçlar elde etmek için bu mutfak eşyalarına duyabilecekleri güveni doğrulamaktadır.

Siyah saplı izlediğiniz versiyon olan Due Cigni ''Professional'' 20 cm Nitro-B Chef Knife With Scallops (2C 415/20 AN), 20 cm uzunluğundaki namlusuyla ideal boya sahip bir şef bıçağıdır ve kesilen objeyle temasını aza indiren oyuklar taşımaktadır. Adını ‘‘deniz tarağı’’ndan alan bu oyuklar, bıçağın hem kesilen objenin içinde daha hızlı ilerlemesini sağlamaktadır hem de kesilen objenin kendisine yapışmadan ayrılmasına yardımcıdır. Bir başka yararı ise, namluyu hafifletmesidir. 

‘‘Şef Bıçağı’’, mutfaktaki en önemli bıçaklardan biridir ve temel ekipmana aittir. Çok yönlülüğüyle asla eskimeyen bu vazgeçilmez alet, ‘‘Utility Knife’’ın (Mutfağın joker bıçağıdır, her işe yarayan bıçak ya da pek çok işte kullanılan bıçak denebilir.) biraz daha genişi ve daha uzunudur. Mutfaktaki kesimlerle ilgili her tür zorluğun üstesinden gelecek biçimde tasarlanan şef bıçağının karakteristikleri arasında şunlar sayılabilir:

Zarif burun kavisiyle ortaya çıkan dar ve keskin uç, saplanabilme kabiliyetini artırmakta ve hassas kesimler yapmasına yardımcı olmaktadır. Bu kavis sayesinde bıçağı zeminden ayırmadan, burnu üzerinde yuvarlayarak kesimler yapmak da mümkündür.

Düz keskin kenar, kendisi gibi düz zeminle tam örtüşecektir ve ayrıca bileme kolaylığı sağlayacaktır.

Geniş ve dengeli namlu hem ellerin keskin kenardan uzak durmasına yardımcıdır hem kesilecek objeye yaklaşma açılarını zenginleştirmektedir hem de yanaklar kullanılarak objelerin ezilmesini veya sağa sola çekilmesini ya da taşınmasını mümkün kılmaktadır.

Küçük sebzeleri bile kesmek için uygun olan bıçağı, uzunluğu sayesinde, et bıçağı olarak da kullanmak mümkündür. Şef bıçağı, çeşitli kesimlerin üzerinden kolaylıkla gelir; dilimlemelerin (slicing), kuşbaşı doğramaların (dicing) veya kıymanın (mincing) altından kolaylıkla kalkabilecek niteliktedir.


Ebat:

Toplam Uzunluk: 33 cm

Keskin Kenar Boyu: 20 cm

Et Kalınlığı: 2,7 mm

Ağırlık: 177 g




MARKA YAZISI
FOX Cutlery, sektörde tecrübesi bulunan Oreste Frati tarafından (FOX ismi, kurucusunun adının baş harflerinden türemiştir) 1977’de kurulmuş bir İtalya/Maniago firmasıdır. NATO onaylı (N/CAGE CODE: AG180) tedarikçi; ünlü tasarımcılarla, ileri teknolojiyle ve yüksek kalitede malzemelerle çalışmaktadır. 
Fox Cutlery, farklı markaların çatısını ifade etmektedir. Şirket, kimisini kendi kurduğu ve kimisini kendi bünyesine kattığı markalarla, farklı sınıflar ve alanlarda küresel ölçekte de üretim yapmaktadır.
Sürekli büyüyen Fox çatısı altına; 2005 yılında, mutfak odaklı üretim yapan ve kuruluşu 1896 olan Due Cigni de katılmıştır. İsmi ‘‘çift kuğu’’ anlamına gelen Due Cigni ürünleri bu güzel kuşlarla aynı zarafeti taşımaktadır. İtalyan bıçak başkenti Maniago’nun köklü şirketinin ürünlerinin pek çoğu NSF ve MOCA gibi sertifikalara sahiptir. Bu sertifikalar, bıçakların gıdayla temas konusunda en katı standartlara uygun olmasının garantisidir.
Natureland, Fox Knives Türkiye distribütörüdür.
TESLİMAT & İADE

Teslimat

Saat 14.00'a kadar verilen siparişleriniz aynı gün kargolanır. Diğer saatlerde verilen siparişleriniz ertesi iş günü kargoya verilir.
Siparişiniz Ankara ve yakın illere kargoya verildikten sonraki ilk iş günü, daha uzaktaki illere 2 iş günü içinde teslim edilir.
Tüm siparişleriniz DHL E-Commerce ve Yurtiçi Kargo ile gönderilmektedir.

İade

Satın aldığınız ürünü, teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde, kullanılmamış ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla iade edebilirsiniz. Detaylı bilgi ve iade süreci için bize ulaşabilirsiniz.