Özel bir proje dâhilinde hayat bulan ve seri üretime alınan Vincent, av ve kamp tecrübelerini sanatsal tasarımlara aktaran Jesper Voxnæs imzasını taşımaktadır.
İlhamını eski zamanlardaki korsanların yanlarından ayırmadığı kılıçlardan alan Vincent’ı siz de hep yanınızda isteyeceksiniz. Neyse ki korsan kılıcının modern bir çakı formuna dönüşmüş olması bunu oldukça kolaylaştıracaktır. Vincent’ın çeşitli versiyonları üretilmiştir.
Özellikle CPM-Magnacut namluya sahip olmasıyla dikkat çeken MK VCM-GC, aşağıdaki niteliklere sahiptir:
Geniş kavisli burna ve hafif geri kıvrıma (Bu niteliklerle Vincent, yüzme işlerinde de çok başarılı olacaktır.) sahip dik sırt (straight back) uç yapısındaki namlunun çeliği, CPM-Magnacut olarak seçilmiştir.
Bıçak çeliği olması için 2021 yılı başlarında ortaya koyulan ve ‘‘mucize çelik’’ olarak nitelenen bu ürün, knifesteelnerds.com yazarı Larrin Thomas (Metal ve Malzeme Mühendisliği alanında ‘’Doktora’’ derecesine sahiptir.) tarafından geliştirilmiştir. MagnaCut ile; yüksek sertliğe erişebilmesine rağmen hem keskinlik hem de yüksek tokluk ve şok yükü toleransı sağlayan çok ince bir mikro yapıya sahip ve üstün ölçüde paslanmaz bir çelik elde etmek mümkün kılınmıştır. Bunda azot ilavesi başta olmak üzere, sahip olduğu alaşımın çok iyi ayarlanmış olması rol oynamaktadır. Magnacut, ortaya çıkar çıkmaz seçkin bıçaklarda ve çakılarda tercih edilmeye başlanmıştır.
Sırta açılı ağız açım çizgisiyle (grind line), kısa mesafede, tam düz ağız açımına (full flat grind) dönüşen yüksek (high) açıma sahip ve ısıl işlem sonrası 60-62 HRC sertlik kazandırılan namlu; taşlanarak (stonewash) mat ve dayanıklı kılınmıştır. Başparmak deliğinin bitiminde başlayan ve kısa ama etkili olan kavramaya yardımcı sıralı çentikler (jimpings), hâkimiyeti artırmaktadır. Keskin kenar, çakı açıldığında ortaya çıkan işaret parmağı yuvasından (choil) ileridedir ve bu da kesmeye saplayarak başlamaya hizmet verebilmektedir.
Özel ve güzel nitelemesini hak eden bu çakı, uzunlamasına tasarlanan ve uca doğru daralan oval başparmak deliği (thumb hole) veya kanatçık (flipper) sayesinde, istenen elle ve kolaylıkla açılabilmektedir. Bilyeli rulmanlar kullanılarak namlunun açımı pürüzsüzleştirilmiştir.
Gerek işaret parmağı yuvası gerekse sap konturlarıyla olsun, rahat ve iyi kavranan sap biçiminin namluyla bir bütün olarak ele alındığı açıktır. Uygulanan kuvvetleri namluya iyi aktaran sap, işlevselliğinin yanında son derece de estetiktir.
Yandan kilitli (linerlock) çakının sap kanatları, hâki renkte kanaviçe (green canvas) mikartadır. Rutubet başta olmak üzere çevresel koşullara karşı dayanıklı, sağlam ve iyi kavranabilen bir malzeme olan Mikarta; yaygın biçimde, kumaşa ve kumaşın gözenek kalınlıklarına göre isimlendirilmektedir. Keten (linen), dar; kanaviçe (canvas), orta; çuval bezi-jüt kumaş (burlap-jute) geniş gözeneklere sahiptir. Sap malzemesi içine gömülü çelik astarlar, sağlamlığı pekiştirmektedir. Çakı parçalarının bir araya getirilmesinde paslanmaz çelik cıvatalar kullanılmıştır. MKM’nin alametifarikası sayılan pivot bağlantı elemanı pulu ve ara parça, anodize edilerek hâkî-bronz kılınmış titanyumdur.
Sapın dip arka kısmında sap malzemesinden azade kalan ara parça üzerinde, geometrisi başparmak deliğiyle (thumb hole) uyumlu, bir kordon deliği (lanyard hole) açılmıştır. Mezkûr delik, içinden kapaklı çengel (çengel karabina da denmektedir) geçebilecek genişlikte olmasıyla, pratiklik (Dağcılıkta, rafting sırasında ve hatta doğa yürüyüşlerinde bu tür taşıma tercih edilebilmektedir.) sağlamaktadır. Ara parçanın arkasında da kavramaya yardımcı sıralı çentiklere yer verilmiştir.
Çakının kolay taşınması için, paslanmaz çelik telden imal edilen, cep klipsi (Uç yukarı olmak üzere yönü değiştirilebilir.) de bulunmaktadır.
MKM Vincent Stonewashed MagnaCut Green Canvas (MK VCM-GC), balistik naylondan (cordura) imal edilen ve kemere takılabilen fermuarlı kılıfıyla sunulmaktadır. Cıvataları söküp takabileceğiniz anahtar (T6/T8) da pakete dâhildir.