İsmi ‘‘Tilki’’ anlamına gelen Fox, kendi adının Latince karşılığı olan iddialı ‘‘Vulpis’’ serisi ile, çok amaçlı küçük çakılara yeni bir soluk getirmiştir. Bu küçük seri, kendi sınıfı için büyük bir atılımdır. Son teknolojiyle Maniago’da üretilen bu çakılar; üstün malzeme ve işçilik kalitesini ezber bozucu fiyatlara sunmaktadır.
VULPIS serisi; geçmişle bağıntılı, modern tarza sahip, kompakt, çok yönlü, çok amaçlı bir çakı yaratma ihtiyacından doğmuştur.
Bu serinin yaratılmasındaki ilham, 1800'lü yılların ikinci yarısında görülmeye başlanan ve Maniago halkının "DUCA" dediği, çok amaçlı kullanıma imkân tanıyan, ürünlerdir.
Bet Giovanni firması tarafından 1888'de Torino'daki Ulusal Sergide sunulan ve kaliteleri sayesinde altın madalya kazandıran ürünler, Abruzzi Dükü Luigi Amedeo Di Savoia’nın da dikkatini çekmiştir. Dağcı ve kâşif olarak tanınan Savoia, şirketin Torino'daki iki mağazasından birine gittiğinde, 1899'da kaptanlığını yaptığı Kuzey Kutbu seferi için, dört namlulu çok amaçlı ürünü görüp siparişini vermiştir.
Günümüzde de çok amaçlı ürünler hem dış mekân tutkunları hem de gündelik kullanımı önceleyenler için, popüler bir aksesuar olmaya devam etmektedir. Fox Knives ekibi tarafından tasarlanan çakı, 2023 yılında, European Product Design Award ödülüne layık görülmüştür.
Vulpis serisi, iki ayrı boyutta (toplam uzunluk 10,8 cm veya 13,3 cm) iki küçük slipjoint (Slipjoint, kayar eklemli anlamına gelmektedir. Bu çakılarda mekanik bir kilit bulunmaz.) çakı seçeneğine sahiptir. Daha büyük boyutlu olan seçeneğin, ek aletler sayesinde fonksiyonlu çakı niteliği kazanan 4 ayrı donanımı bulunmaktadır.
Karbon fiber ve titanyum sap malzemesine sahip ürünlerin ana namlularında Böhler M390 (Böhler firmasının ürettiği bu ''microclean'' sıfatına sahip 3. nesil toz metal, bıçak çeliğinde aranan nitelikleri bünyesinde barındırmaktadır. Çıkışının ardından üst düzey çakılarda yoğun şekilde kullanılmaya başlanan bu seçkin paslanmaz çeliğe sahip Vulpis namlularına, ısıl işlem sonrası, 59-61 HRC sertlik kazandırılmıştır.) çelik kullanılmıştır.
Anodize edilerek farklı renkler kazandırılan alüminyum saplı versiyonların ana namluları ise Böhler N690 (Böhler firması tarafından üretilen N690, Japon VG-10 çeliğinin geliştirilmişidir. N690, ayrı bir kategori kabul edilen toz metaller sayılmazsa, paslanmaz çeliklerin zirvesinde yer almakta ve bıçak endüstrisinin kaliteli ürünlerinde son derece yaygın olarak kullanılmaktadır.) çelikten imal edilmiştir.
Çok yönlü kılınan namlular, delik hâline getirilerek çağdaşlaştırılmış tırnak çentikleri sayesinde kolay açılabilmektedir.
Seriye, 2024 yılında, pirinç saplı versiyonlar katılmıştır. Pirinç saplı ve tek namlulu bu versiyonlar da M390 çelik namlu taşımaktadır. Geleneksel sap ve modern namlu malzemesi sayesinde, geçmişle gelecek arasında köprü kurulmuştur.
Tek namlusu [Tam düz ağız açımı yapılan namlu, koyun ayağı (sheepsfoot) yapıdadır.] bulunan izlediğiniz küçük versiyon (FX-VP108 OTB), idroglider [Teflon, flor ve karbon zincirinden oluşan yapışmaz nitelikteki PTFE (Polytetrafloretilen). Bu kaplama, çeliği dış etkenlere ve korozyona karşı koruyarak ömrünü uzatmaktadır, kullanıldığı ürüne kamuflaj da sağlamaktadır.] kaplı namlu ve ara parçaya sahiptir, paslanmaz çelik bağlantı elemanları parlatılmıştır.
Çok amaçlı çakı serisinin tek namludan meydana gelen bu yalın hâli, bir beyefendi (Gentleman) çakısı niteliğindedir.
Dip kısmından dışarı taşan ara parça üzerinde genişçe bir kordon deliği (lanyard hole) de bulunan Vulpis 108 Brass Black, taşıma kolaylığı da sunmaktadır.