2021 yılında tanıtılan Goccia, Jens Ansø tarafından tasarlanmıştır. İlk bıçağını 1988 yılında yapan ve Japon marangozluk sanatından modern mimariye uzanan geniş bir ilgi alanı bulunan Danimarkalı Ansø, endüstriyel tasarım alanında yüksek lisans sahibidir. 2001 yılından beri tam zamanlı olarak bıçak konusu üzerinde çalışan tasarımcı, saygın projelere imza atmaktadır.
MKM, Maniago coğrafyasından aldığı ilhamla kompozisyonlar oluşturmayı sevmektedir. Zarafet ve gücü birleştiren, akıcı hatlara sahip ve ergonomisi yüksek bu çakı; ilhamını Maniago bıçak üretiminin ilk itiş gücünü sağlayan nehirlerden, daha özelinde ise sudan, almıştır.
Goccia, Türkçede ‘‘damla’’ anlamına gelen ‘‘drop’’un İtalyanca çevirisidir ve çakının kompozisyonunu özetlemektedir. İsmin hakkını veren sadece yuvarlak uçlu (drop point) zarif namlu ve kavislerle oluşturulan konturlar değildir. Sapta da durgun suya düşen bir damlanın oluşturduğu iç içe dalgalar (çembersel dalgalar), eş merkezli elips desenleriyle ifade bulmuştur.
Çok tercih edilen izlediğiniz versiyon MK GC-GBK, aşağıdaki özellikleri taşımaktadır:
Kavisli namlunun çeliği olarak, ‘‘Microclean’’ sıfatına sahip, 3. nesil toz metal M390 seçilmiştir. Böhler firmasının ürettiği ve keskinliğini uzun süre muhafaza edecek bu çelik, bıçak çeliğinde aranan niteliklerin hemen hepsinde zirvededir veya zirveye yakındır. Isıl işlem sonucunda çeliğe 58-60 HRC sertlik kazandırılmıştır.
Yüksekten tama varan düz ağız açımı (flat grind) uygulanan namlu, saten parlaklığında sonlandırılmıştır. Keskin kenarın altındaki minik çentik (choil), kesmeye saplayarak başlamaya hizmet etmektedir. Ağız başlangıç çizgisinin (plunge line) açılı olmasıyla estetik bir görünüm, uzun bir keskin kenar ve sağlam bir ricasso elde edilmiştir. Hatta keskin kenar uzunluğu, sap malzemesi başlangıcının gerisine uzanmaktadır. MKM çakıların alışılmış özelliklerinden olan sırt kısmın yuvarlatılması bu kez uygulanmamıştır ama sırt, başparmağı rahatsız edecek biçimde sert köşelere sahip değildir. Böylece, namlunun en istikrarlı düz hattı belirgin ve yüksek düz ağız açımının vurgusu net kılınmıştır. Tüm bunlarla birlikte; çok yönlü, sağlam, dayanıklı, estetik ve sap ile uyumlu bir yapı elde edilmiştir.
Yandan kilitli (linerlock) çakının namlusu, kanatçık (flipper) sayesinde, istenen elle ve kolaylıkla açılabilmektedir. Bilyeli rulmanlar, namlunun pürüzsüz hareket etmesini sağlamaktadır.
Ergonomik sapın malzemesi, siyah G10’dur. G10, sağlamlığı ve kaydırmaz niteliğiyle bilinmektedir. Her iki sap kanadının da içine çelik astarlar gömülüdür. Sap yüzeylerinde üç boyutlu çalışılarak ortaya çıkarılan ve suya düşen damlanın oluşturduğu dalgalardan ilham alan desenler hem estetiktir hem de (pürüzlü bir yapı oluşturma itibarıyla) kavramaya yardımcıdır.
Titanyumdan imal edilen ara parça uzun tutulmuştur ve böylece, çok hafif bir ağırlık artışı bedelinde hem namlu ağırlığı dengelenmiştir hem de çakı daha da sağlam kılınmıştır. Sapın dip kısmının arkasından dışarı taşan ara parça üzerinde, genişçe bir kordon deliği (lanyard hole) de bulunmaktadır. Çakı parçalarının bir araya getirilmesinde paslanmaz çelik vidalardan faydalanılmıştır. Pivot bağlantı elemanının pulu da titanyumdur.
Cepte derine inmesine izin veren titanyum cep klipsi (Uç yukarı/Sağ, çıkarılabilir.) sayesinde kolaylıkla taşınabilen Goccia, fermuarlı ve kemere takılabilen cordura (ballistic nylon) kılıfı ile sunulmaktadır.
MKM Goccia Black G10 (MK GC-GBK) bünyesinde bulunan ve her biri titanyum olan ara parça, cep klipsi ve pivot bağlantı elemanının pulu; anodize edilerek mavi (Bu pul, MKM ürünlerinin alametifarikası hâlindedir. MKM’nin kullanmayı sevdiği mavi rengin kökeninde ise, Maniago bıçak üretiminin ilk itiş gücünü sağlayan nehirler bulunmaktadır.) renk almıştır.