Keeper, 1988 yılından beri bıçak yapan ve kendi stilini oturtmasıyla 2004 yılından itibaren bunu tam zamanlı bir meslek hâline getiren, Fabrizio Silvestrelli tarafından tasarlanmıştır. İsmi ‘‘muhafız anlamına gelen çakının ikinci versiyonu, yükselen çelik kalitesi ve eklenen özelliklerle, geliştirilmiştir. Çakı, klasik İtalyan Stiletto’lar ile süngülerin şık bir harmanı gibidir. Av ve kamplarda kullanabileceğiniz, taktik kullanıma da meyleden niteliklere haiz çakının; farklı sap malzemelerine ve namlu sonlandırmalarına sahip versiyonları bulunmaktadır.
İzlediğiniz versiyon olan Viper Keeper 2 Black G10 (V6000GB), aşağıdaki nitelikleri taşımaktadır:
Uç kısmının arkası inceltilerek saplanabilme kabiliyeti daha da artırılan sivri uç (clip point) yapısındaki namluya, tam düz (full flat) ağız açımı uygulanmıştır. İşlevsel sadeliğin korunduğu çakıda; düz bir keskin kenar, dar ve uzunca bir burun kavisi bulunmaktadır. Namlu çeliği olarak Elmax kullanılmıştır. Uddeholm firmasının ürettiği ve Böhler M390 ile çok benzer yapıdaki Elmax, yüksek korozyon direncine ve yüksek aşınma direncine sahip yüksek alaşımlı bir toz metaldir. Isıl işlem sonrası 59-61 HRC sertlik elde edilen namlu, taşlanarak (stonewash) mat ve dayanıklı kılınmıştır. Sırt, İtalyan çakı ve bıçaklarda sıklıkla görüldüğü üzere, yuvarlatılmıştır (crowned).
Bilyeli rulmanlar sayesinde hareketi pürüzsüzleştirilen namlu, ön veya arka kanatçık (flipper-front flipper) sayesinde, istenen elle ve kolaylıkla açılabilmektedir.
Çakı açıldığında uçları hafif yukarı bakan simetrik koruyucu tırnaklara (quillons) dönüşen kanatçıklar, çakıya işlev ve karakter kazandırmaktadır. Kanatçıkların kolay kullanılması için, kavramaya yardımcı sıralı çentiklerden (jimpings) faydalanılmıştır.
Çakıda, yandan kilit (linerlock) sisteminin geliştirilmişi görev yapmaktadır. Patenti Viper’a ait olan ve Smart A.S.L.S. (Smart Automatic Safe Lock System) adı verilen mekanizma, daha güvenli kullanıma olanak tanımaktadır. Kilit görevindeki astara yaylı bir mekanizma ilave edilmesiyle karakterize bu sistem, kolay kullanıma zarar getirmeden, güvenliği artırmaktadır. Çakı açıldığında otomatik olarak devreye giren kilidin, başparmakla kolay açılabilmesi (yayın gerdirilebilmesi) için, kavramaya yardımcı sıralı çentiklerden faydalanılmıştır.
Isıl işlem görmüş paslanmaz çelik astarların (W.Nr.1,4116) sağlamlığı pekiştirdiği çakıda, titanyum (GR2) ara parça bulunmaktadır. Çakı parçalarının bir araya getirilmesinde paslanmaz çelik (AISI 303) vidalar kullanılmıştır.
Çakının sap malzemesi olarak siyah G10 görev yapmaktadır. G10, kaydırmaz yapısı ve sağlamlığıyla bilinmektedir. Zaten sap, kademeli bir yapı ortaya koyan ön konturlarının da büyük etkisiyle, iyi ve konforlu kavramaya uygun biçim taşımaktadır. Sap sonu süngülerde rastlanan dip topuzuna benzer bir biçimde kotarılmıştır. Sapın dip arka kısmına doğru bir kordon deliği (lanyard hole) de açılmıştır. Buraya bağlayacağınız kordonu bileğinizden geçirerek elinizin namluya ulaşmasını daha da zorlaştırabilir veya çakı elinizden kurtulsa bile sizden uzaklaşmamasını sağlayabilirsiniz.
Viper Keeper 2 Black G10 (V6000GB); titanyumdan imal edilen ve ara parçaya dipten sabitlenmesiyle, çakının cebe derin girmesine izin veren cep klipsi (Uç yukarı/Sağ-Sol) sayesinde kolaylıkla taşınabilmektedir.